El balti és una salsa picant típica de la gran comunitat indú del Regne Unit, i prové de les regions del nord de l´india i del Pakistán. I com moltes recetptes típiques té forces variacions. Normalment es fa amb pollastre, per això l´especificació que aquest és un bati “vegà” , i com a tal es fa tan amb seitan com amb tempeh o algún tipus de carn vegana. O amb tofu, suposo que també quedaria super bé.
Ingredients:
400 gr de seitan, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, oli de coco, 2 tomàquets
1/4 de culleradeta de: garam masala, llavors comí, llavors de fenogreco, curcuma, canyella, sucre, pebre de caiena. 1 cullerada de suc de llimona.
1/2 culleradeta de: llavors de nigella, llavors de cilantre, sal, pebre vermell
3 claus, les llavors de 2 vaines de cardamom, 1 ceba vermella, 1 xili verd, 6 grans de pebre negre, 1 tros de gingebre, 6 dents d´all, cilantre fresc
Saltegem els pebrots tallats a tires amb oli de coco i els reservem. Fem el mateix amb el seitan, tallat també a tires, juntament amb el garam masala. Tot seguit comencem a fer la salsa. Oli de coco de nou i quan sigui calent anem incorporant les llavors, totes, el clau i el pebre negre. A continuació afegim la ceba, el xili, el ginger, l´all i la sal. Quan la ceba comenci a estar a punt afegim la curcuma, la canyella, el pebre vermell i el tomàquet. Ho cuinem uns minuts més i ho triturem amb mitja tassa d´aigua i una cullerada de suc de llimona. Tornem la barreja a la paella, incorprem el seitan i els pebrots i ho deixem coure, tapat, uns vint minuts. Està espectacular!