Sorprenent recepta. L´amanimenta d´herbes és tot una troballa que es pot millorar afegint-hi alvocat quan les tritureu. Jo el vaig posar apart, com un ingredient més de l´amanida, però he de reconèixer que tinc pendent tornar-la a fer amb l´alvocat “a dins” de les herbes, tal i com fa Ottolenghi a la recepta. Recomano i molt que sigui aquesta combinació d´herbes, tot i que òbviament podeu anar provant-ne de diferents.

Ingredients:

4 cabdells, 2 cullerades de llavors de sèsam negre (o blanc)

1/2 alvocat (o un de sencer si l´utilitzeu d´acompanyant)

1 tros de gingebre, 1 dent d´all, 1 cullerada de ratlladura de llimona

3 cullerades de suc de llimona, 1 xili verd (opcional), oli d´oliva

1 cullerada de tahina, sal i pebre

un grapat de fulles, aprox 10 gr de cada una, de les següents herbes: alfàbrega, estragó, anet, julivert i cilantre

Tritureu primer l´alvocat, el gingebre, l´all, el suc i la ratlladura de llimona, el xili, la tahina i oli d´oliva. Tot seguit hi afegiu les herbes, picades millor, i torneu a triturar, afegint-hi aigua, fins que obtingueu una textura cremosa. Ho barregeu amb els cabdells i llestos. També podeu optar per no posar l´alvocat a triturar i servir-lo a làmines juntament amb els cabdells.