Un clàssic, les favetes a la menta, per farcir una de les meves hortalises preferides, les meravelloses carxofes. Trumfo assegurat!
Ingredients:
12 carxofes
1 pot de favetes confitades (si és temporada i en trobeu de fresques al mercat, genial, però és dificil!)
100 gr de formatge feta
2 cullerades de menta picada
1 llimona/julivert
oli d´oliva
sal, pebre
per acompanyar (opcional): cuscús, arròs vermell, quinoa…
Pelem les carxofes de manera que quedin bé per poder-les farcir (buidant-les amb un ganivet petit que talli molt bé o apretant amb el dit gros…), les anem deixant en aigua amb julivert, un antioxidant molt més eficaç i inodor que la llimona, que també és una opció (però jo ja no la utilitzo quasi mai, sobretot si tinc julivert a mà). Barregem les favetes amb la menta, el feta, ho salpebrem i farcim les carxofes després que aquestes hagin bullit cinc minuts en aigua salada. Les posem en una safat i les enfornem uns cinc minuts, només amb la part de baix del forn encesa si podeu, a 250 graus. I si voleu, jo ho recomano, les podeu acompanyar de quinoa amb una mica més de formatge feta, o cuscús, o arròs vermell (si escolliu aquesta darrera opció aneu amb compte que la cocció passa de la mitja hora llarga…).