Carxofes farcides de favetes a la menta

Un clàssic, les favetes a la menta, per farcir una de les meves hortalises preferides, les meravelloses carxofes. Trumfo assegurat!

Ingredients:

12 carxofes

1 pot de favetes confitades (si és temporada i en trobeu de fresques al mercat, genial, però és dificil!)

100 gr de formatge feta

2 cullerades de menta picada

1 llimona/julivert

oli d´oliva

sal, pebre

per acompanyar (opcional): cuscús, arròs vermell, quinoa…

 

Pelem les carxofes de manera que quedin bé per poder-les farcir (buidant-les amb un ganivet petit que talli molt bé o apretant amb el dit gros…), les anem deixant en aigua amb julivert, un antioxidant molt més eficaç i inodor que la llimona, que també és una opció (però jo ja no la utilitzo quasi mai, sobretot si tinc julivert a mà). Barregem les favetes amb la menta, el feta, ho salpebrem i farcim les carxofes després que aquestes hagin bullit cinc minuts en aigua salada. Les posem en una safat i les enfornem uns cinc minuts, només amb la part de baix del forn encesa si podeu, a 250 graus. I si voleu, jo ho recomano, les podeu acompanyar de quinoa amb una mica més de formatge feta, o cuscús, o arròs vermell (si escolliu aquesta darrera opció aneu amb compte que la cocció passa de la mitja hora llarga…).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *