Cebiche mixt de corvall, pop, llagostins i musclos

El cebiche es pot fer amb una gran quantitat de peixos, preferentment de carn blanca, i dura, i un dels més reputats a tal efecte és el corvall, o la “corbina”, més asequible del que pogueu pensar. I val la pena que el busqueu si l´objectiu és fer un bon cebiche, sense dubte.

Ingredients:

Mig kilo de carn de corball

200 gr de pop cuit

8 llagostins

1 ceba vermella

Mig kilo de musclus de roca

Un tros de gingebre fresc

Mig manat de coriandre/cilantre

1 gra d´all

1 rocoto/1 ají groc (dificil trobar-lo sencer…millor en pols, o en pasta)

10 llimes

1 moniato

blat de moro (opcional), enciam i ruca (igualment opcionals)

 

La clau és una bona matèria prima, i un bon maridatge, curt, de quinze minuts com a màxim. I que piqui, poc o molt, però el picant s´ha de notar. Obviament, si no us agrada gens o no el tolereu doncs en prescindiu, però un bon cebiche guanya si és picant. Aquí el tema és triturar l´all, el gingebre, les fulles de coriandre i l´ají amb el suc de llima. D´ají fresc no en trobareu pas, és molt difícil, jo n´he trobat de congelat en un supermercat de productes llatins…on també hi ha, i més pràctic crec jo, ají groc (el picant peruà per excel.lència) en pasta i rocoto, un altre varietat de pebrot picant, però més fort. Jo vaig posar dues cullerades de pasta d´ají i us asseguro que ja picava prou, per tant crec que no cal el rocoto…o bé una petita quantitat de cada cosa. També podeu posar-ne en pols. En fi, talleu la carn de corball (sense pell ni espines) a daus, els llagostins escaldats un minut màxim (poden ser congelats, com vulgueu, si son de confiança també van bé) i tallats en tres trossos, el pop tallat a rodanxes i els musclus ja fets al vapor i sense les closques. A tot això li tireu la marinada i ho deixeu reposar a la nevera entre deu i quinze minuts, ho rectifiqueu de sal i pebre i ho serviu amb enciam, ruca, blat de moro…el que vulgueu, però us recomano que hi poseu moniato, de la manera que sigui (jo vaig fer-ne una mena de puré concentrat i a mode de presentació vaig fer unes quenelles), ja que contrarresta molt bé al picant, es complementen molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *