Col-i-flor, pastanagues i cigrons partits al curri de coco/Gobi gajar mutter kurma

Fantàstica recepta! L´original, però, és amb pèsols…i la que finalment vaig fer substitueix la pastanaga per la carbassa. Vaja, un parell de lleugers però significatius canvis que segur van modificar el seu gust original.

Ingredients:

1/4 de col-i-flor, 3 pastanagues/un quart de carbassa, 3 mides de cigrons partits/pèsols

1 ceba vermella, 12 fulles de curri, 1 xili ver, un tros de gingebre, 2 tomàquets mitjans

4 dents d´all, 250 ml de llet de coco, 2 cullerades de llavors de grosella

1 culleradeta de: cilantre en pols, comí, garam masala, mitja de pebre de caiena

 

Comencem sofregint la ceba amb les fulles de curri i el xili durant cinc minuts. Afegim el ginger i els alls, picats, les espècies i uns minuts més tard els tomàquets. Cinc minuts més tard les llavors de grosella, prèviament matxacades al morter, i les verdures. Saltegem, remenem bé i mullem amb la llet de coco. Tapem i deixem coure uns cinc minuts, i llavors hi posarem els cigrons (o els pèsols) partits cuits, i continuarem la cocció fins que la pastanaga (o la carbassa) i la coliflor estiguin cuites. Podem llavors posar-hi cilantre fresc per sobre i unes gotes de suc de llimona.

Deixa un comentari