Crema de carbassó millorada

Sí, de veritat, això és una crema de carbassó millorada amb pèsols, molt millorada de fet. Disposem en aquesta recepta concreta d´uns quants ingredients per fer-ho,com són els pèsols (en dues variants, els frescos i els congelats),el formatge feta i la pell de llimona ratllada. Ah, i els alls també ja que normalment,com a  mínim jo,no n´acostumo a posar-ne a les cremes.Finalment,si hi posem unes fulles d´alfàbrega, ja sigui triturades amb la resta d´ingredients o com a “topping” tindrem la prova definitiva que aquesta és una crema de carbassó millorada, sense dubte.

Ingredients:

  • 3 carbassons;
  • mitja cabeça d´alls;
  • 3/4 de litre de verdures (o aigua mineral);
  • 250 gr de pèsols congelats o 100 de frescos;
  • 100 gr de formatge feta;
  • un manat de fulles d´alfàbrega;
  • ratlladura de llimona;
  • sal i pebre

 

La recepta pas a pas:

  1. Us explico la recepta de manera tradicional i, al final, faré un petit resum de l´opció termomix, que des que en tinc és com sempre faig les cremes. El seu explosiu triturat, a vegades excessiu depenent del que vulgueu fer, és absolutament espectacular amb les cremes, donant-lis una textura deliciosa, de veritat.
  2. Ara sí que comencem. Rentem, tallem i saltegem els carbassons, salpebrats, amb l´oli de sofregir els alls.
  3. Posem a escalfar el brou de verdures. Si els carbassons són de temperada, i ecològics, no considero ni molt menys imprescindible que n´utilitzeu. Això sí, l´aigua hauria llavors de ser mineral.
  4. Si decidiu posar pèsols dins de la crema, i quan dic “dins” vull dir triturar-los juntament amb els carbassons, aquests haurien de ser congelats. Per tant haureu de posar aigua a bullir per coure´ls.
  5. Tritureu les verdures amb el brou de verdures o l´aigua mineral, la meitat del formatge feta i la meitat de les fulles d´alfàbrega. Si us queda massa espès sempre podeu afegir-hi una mica més de brou o d´aigua. Rectifiqueu de sal i pebre.
  6. Si ho feu amb la termomix poseu els carbassons, els alls i els pèsols, salpebrats, a velocitat de cullerada. Tot seguit mulleu amb el brou i ho deixem coure, a velocitat 1, tretze minuts. Tritureu llavors amb la meitat del feta i unes quantes fulles d´alfàbrega.
  7. Ho emplateu amb la meitat del feta que tenieu reservada, esmicolada, i pell de llimona ratllada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *