No és un curry gaire ortodoxe. De fet, gran part d´aquestes receptes no ho són. A mi em va agradar molt la idea de barrejar albergínies amb mandonguilles i pasta de curry, i em va sorprendre i molt que no utilitzés llet de coco sinó tomàquet triturat, fet diferencial important i que l´allunya del que seria un curry molt més tradicional.
Ingredients:
200 gr de carn picada de porc i 200 de vedella
3/4 albergínies
300 gr de tomàquet triturat
2 cebes
2 alls, un tros de gingebre fresc
2 cullerades de pasta de curry
molla de pa, llet
julivert, menta, cilantre picats
nou moscada, pebre de jamaica
farina, sal, pebre
Començarem posant a macerar les carns a la nevera amb una llesca de pa (només la molla) prèviament sucada amb llet (o sigui, comenceu fent això…), les herbes picades (reservant-ne una mica, sobretot de cilantre, per a l´emplatat final), els alls tallats a trossos grans i el gingebre, tallat també a trossos grans (per a treure´ls després). Mentrestant tallem les albergínies a daus i les posem en un colador gros amb sal, diuen que així treuen l´amargor…Una estoneta més tard fregirem les albergínies, reservant-les en un plat amb paper de cuina, i en aquest mateix oli enrossirem les mandonguilles, que començarem a formatejar després d´una estona d´haver-les tret de la nevera. Farem però el sofregit abans, amb la ceba, i quan aquesta estigui potxadeta hi posarem la pasta de curry, i més endavant el tomàquet. Aquí haureu de tenir en compte que s´ha de fer el tomàquet i després hi haurà de fer la xup xup les mandonguilles durant uns quinze o vint minuts, així que potser heu de posar una mica més de tomàquet, o vigilar que no s´espessi massa i per tant posar-hi una mica d´aigua de tant en quant, que és el que em va passar a mi…amb una conseqüència no prevista: en no haver posat gaire curry (volia que en mengés tota la familia…), tot just una cullerada, el seu sabor es va aigualir amb l´aigua (ho vaig haver de “refrescar” vàries vegades), així que sempre podeu posar-ne més al final…o al principi, clar. En fi, després d´enrossir les mandonguilles amb l´oli de les albergínies les posarem al sofregit de ceba, curry i tomàquet, i uns cinc minuts abans d´acabar la cocció hi afegirem les albergínies. I ho deixarem reposar uns minuts abans de servir-ho, acompanyat preferentment d´un arròs blanc, basmati o no, i si voleu d´una mica de iogur, que el barrejareu amb el guisat.
A mi em va agradar molt el resultat final, tot i que em confesso fan dels currys amb llet de coco, els més tradicionals, i penso provar de fer la mateixa recepta canviant el tomàquet per la llet de coco. I ja us ho explicaré…i bé, efectivament vaig provar de fer-ho amb llet de coco (i una mica de salsa de tomàquet) i el resultat va ser molt bo, més del meu gust, tot i que ambdues opcions són super vàlides.