Aquesta és una recepta força especial, ideal per als amants del vinagre, dels encurtits…i dels fideus freds, bé, tebis. A mi em va agradar molt, però heu d´anar en compte amb el vinagre.
Ingredients:
100 gr de fideus soba, 150 gr de bolets buna-shimeji, uns quants crèixems
un tros de gingebre, una pastanaga, 100 gr de raves, 1 ceba tendra, 1 xili vermell, 2 culleradetes de sucre
cilantre fresc, fulles d´alga nori, oli de coco, llavors de sèsam, tirabecs, 100 ml de vinagre d´arròs
Barregeu en un cassó el vinagre, el sucre, el ginger (tallat a tires molt fines) i un xic de sal. Quan el sucre s´hagi dissolt ho retireu del foc, afegiu el bolets i ho deixeu refredar. Feu les verdures (pastanagues i tirabecs, la resta va cru) al vapor, reserveu-les. Bulliu els fideus, els refredeu i els reserveu. Finalment barregeu tots els ingredients i ho serviu amb els crèixems, l´alga nori i el cilantre picat per sobre.