Harira fassia (sopa de llegums, carn i pasta)

Harira fassia (sopa de llegums, carn i pasta)

Sopa aquesta nom s´amaga una contundent i esplèndida sopa de llenties i cigrons amb carn magra i pasta, brou de pollastre i herbes, una delicia, ideal per a tardes fredes de tardor i per tot l´hivern.

Ingredients:

250 gr de carn magra de vedella

1 ceba grossa

200 gr de cigrons (jo amb la meitat ja faig)

1 culleradeta de cúrcuma

1 culleradeta de gingebre en pols

1 pastilla de brou de pollastre (o un litre i mig de brou de veritat si el teniu fet)

100 gr de llenties rosses (jo vaig posar les taronges, les “coral”)

100 gr de pasta de sopa (pinyons, per exemple)

1 manat de cilantre

1 manat de julivert

100 gr de tomàquet concentrat

1 branca d´api

4 tomàquets madurs

sal, pebre

figues seques (optatiu)

Fem un sofregit de ceba mentre piquem el cilantre i el julivert, escaldem el tomàquet i els hi retirem pell i llavors i el tallem a daus. Fem el mateix amb la carn i l´incorporem al sofregit juntamnet amb la cúrcuma i el gingebre. Mullem amb el brou o amb l´aigua+cubet i portem a ebullició. Afegim l´api i deixem coure uns 25 minuts. Afegim el julivert, el cilantre, els llegums i els tomàquets i fem coure tot el conjunt vint minuts més aprox. A meitat d´aquesta segona part de la cocció incorporem també la pasta de sopa, rectifiquem de sal i pebre i servim ben calenta. Podem, com a toc final, posar-hi unes quantes figues seques tallades a trossets, donen un contrapunt molt interessant als llegums.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *