Kibbeh “obert”

El kibbeh és un dels plats més típics de Jerusalem, i aquesta n´és una versió diferent, ja que normalment el plat és una mena de bola, i en aquesta ocasió l´autor l´ha convertit en un pastís salat que utilitza bulgur com a “massa”. Quelcom curiós, segur, i bo, també.

Ingredients:

125 gr de bulgur, 350 gr de xai picat, 2 dents d´all, 2 cebes mitjanes

1 xili verd, 60 gr de pinyons, 50 gr de tahina, 1 manat petit de julivert

1 culleradeta de pebre de Jamaica, 1 de cilantre en pols, suc de llimona

2 cullerades de farina amb llevat, 1 culleradeta de zumaque, sal i pebre

Escalfem el forn a 200 graus. Cobrim el bulgur amb 200 ml d´aigua bullint i ho deixem en remull una mitja hora. Saltegem l´all, la ceba i el xili, retirem i a la mateixa paella saltegem la carn de xai, salpebrada. Recuperem la ceba, afegim cilantre fresc picat, la major part del julivert i dels pinyons, remenem i en dos minuts ho retirem del foc.

Barregem amb les mans la farina amb llevat i el bulgur, sal i pebre, una cullerada d´oli i, si cal, una mica més de farina en cas que quedi molt pringós. Posem un paper de forn en un motlle rodó per anar al forn i forem la seva base amb el bulgur. Jo li donaria una pre-cocció per si la farina no quedés prou cuita, tot i que l´autor no ho troba necessari. Deu minuts li aniria bé. Després afegim la barreja de la carn de xai i ho posem al forn vint minuts. Mentrestant preparem la salsa de tahina amb el suc de llimona, 50 ml d´aigua i la tahina pròpiament dita. Cobrim el pastís amb aquesta salsa, la resta de pinyons i julivert i ho tornem a posar al forn deu minuts més. Abans de servir-ho posem zumaque per sobre i un bon raig d´oli d´oliva.

Leave a Reply