Les kofta són una mena de mandonguilles allargades boooníssimes que, normalment, porten a parts iguals carn picada de xai i de vedella. I aquestes, oh casualitat, duen una salsa de l´imprescindible tahina.

Ingredients:

400 gr de carn picada de xai, 400 de vedella, 1 ceba, 2 grans d´all

50 gr de pinyons, 30 gr de julivert, 1 xili vermell, sal i pebre

2 culleradetes de canyella, 2 de pebre de jamaica, 2 de nou moscada

salsa tahina: 150 gr de pasta de tahina, 3 cullerades de suc de llimona, 120 ml d´aigua, 2 cullerades d´oli, un gra d´all xafat

Barregem en un bol tots els ingredients (excepte els de la salsa) i formem unes boles com si fossin croquetes gegants. Un cop fetes les reservem a la nevera una bona estona. Mentrestant preparem la salsa de tahina i la reservem. Fregim les koftes, que suposo també es poden fer al forn tal qual, tot i que no seran tan bones…. Un cop fetes les posem en una safata per anar al forn, hi tirem la salsa per sobre i les enfornem un parell o tres de minuts, només per aconseguir que la salsa s´escalfi, i les servim amb uns quants pinyons més x sobre, julivert picat i una mica de pebre vermell.

IMG 5972