Lassanya de salmó i espàrrecs

Lassanya de salmó i espàrrecs

Una combinación força acertada, una lassanya diferent, fresca i que entra molt bé.

Ingredients:

làmines de lassanya de pasta seca o 200 gr de farina, dos ous, 4 grs de sal i herbes tipus anet o julivert

dos manat d´espàrrecs

40 gr de mantega

5 gr de midó de blat dissolt en aigua

150 ml de crema de llet

sal i pebre

4 talls de salmó

vi blanc

15 gr de mantega

 

Si no voleu fer la pasta a casa cap problema, però no la tindreu pas “tatuada”, com es fa en aquesta recepta. El truquillo consisteix en posar herbes a la meitat de la tira de pasta quan ja l´has estirat fins al màxim, i llavors la doblegues sobre ella mateixa, vull dir, poses la part que no hi ha herbes a sobre de la que sí que en té i tornes a passar-la per la màquina un parell o tres de vegades. Per amassar, doncs com sempre: barrejar tots els ingredients, amassar durant uns deu minuts, deixar reposar la massa entre mitja i una hora, preferentment a la nevera, i després estirar-la. Quan la tenim a punt la bullim uns pocs minuts i la reservem, filmada i amb oli.

Els espàrrecs els tallem molt finament i els fem amb mantega, a foc lent, uns quinze minuts. Llavors els posem en un colador, a fi que deixen anar l´excés de greix acumulat, afegim la crema de llet i reduim fins que tinguin una textura força cremosa, moment de lligar-ho amb midó dissolt en aigua, així ens quedarà tot més compacte.

El salmó el tallem a làmines molt fines i el fem durant tot just un minut al forn, a 70 graus i amb aigua a dins, salpebrat i amb vi blanc per sobre.

Tot seguit muntem la lassanya, alternant un pis de salmó amb un d´espàrrecs. Quan la tinguem muntada la reservem a la nevera, filmada, intentant que el film no toqui la lassanya. Així, quan sigui ben freda, serà més manipulable i podrem fer unes porcions sense que caigui res. Al moment de menjar-la es posa al forn, també amb vapor, uns minuts, i amb parmesà per sobre ratllat. Jo ho vaig gratinar, però potser el parmesà no és el formatge més adequat per a fer-ho…

0 comentaris a ;ldquo;Lassanya de salmó i espàrrecs;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *