LLenties estofades amb col i quinoa

Les llenties amb arròs són un clàssic “plat únic” indiscutible, així que, amb els temps actuals, per què no pot la quinoa convertir-se en un nou aliat de les llegums? Doncs podria, perfectament, la combinació és bona, i si a més ho acompanyeu amb algunes verdures tipus pastanaga i/o api i qualsevol tipues de col (en aquest cas jo vaig utilitzar kale), doncs teniu definitivament un plat molt complert i saludable.

Ingredients:

150 gr de llentia pardina seca, 100 gr de quinoa

brou de verdures (o aigua mineral, tranquilament), uns quants claus d´olor

2 pastanagues, mig manat de col kale, una branca d´api, una ceba

una culleradeta de cúrcuma, una de comí (podeu variar les espècies…), sal i pebre

 

Tot sovint les receptes amb llenties tenen primer un sofregit elaborat a consciència, però no és aquest el cas: tot comença a bullir partint de fred, amb lo qual facilita molt les coses. Així que en aquesta recepta us heu de limitar a posar les verdures tallades, la ceba amb els claus clavats, les espècies, la sal i el pebre i una mitja hora més tard de cocció a foc lent hi incorporeu la quinoa, prosseguint la cocció uns vint minuts més o fins que les llenties estiguin cuites.

Leave a Reply