Doncs sí, les llegums amb arròs són un clàssic “plat únic” indiscutible, així que, amb els temps actuals, per què no poden les llenties i la quinoa convertir-se en un nou aliat de les llegums estofades? Podria, perfectament, la combinació és bona, i si a més ho acompanyeu amb algunes verdures tipus pastanaga i/o api i qualsevol tipues de col (en aquest cas jo vaig utilitzar kale), doncs teniu definitivament un plat molt complert de llenties estofades i saludable.
Ingredients:
- 150 gr de llentia pardina seca,
- 100 gr de quinoa.
- brou de verdures (o aigua mineral, tranquilament),
- uns quants claus d´olor.
- 2 pastanagues,
- mig manat de col kale,
- una branca d´api,
- una ceba.
- una culleradeta de cúrcuma,
- una de comí (podeu variar les espècies…),
- sal i pebre.
Tot sovint les receptes amb llenties estofades tenen primer un sofregit elaborat a consciència, però no és aquest el cas: tot comença a bullir partint de fred, amb lo qual facilita molt les coses.
Així que en aquesta recepta us heu de limitar a posar les verdures tallades, la ceba amb els claus clavats, les espècies, la sal i el pebre i una mitja hora més tard de cocció a foc lent hi incorporeu la quinoa, prosseguint la cocció uns vint minuts més o fins que les llenties estiguin cuites.