Mandonguilles amb porros i llimona

Mandonguilles amb porros i llimona

Fantàstiques mandonguilles, super esponjoses, delicades i amb un sabor decididament captivador.

Ingredients:

  • 350 grams de carn picada,barreja de porc i vedella (a la recepta original és només carn de vedella, ja que a els jueus no mengen porc, i són tot just 250 gr)
  • uns 6 porros (aprox 800 grams…jo en vaig posar vora 400),
  • 90 gr de pa ratllat,
  • 2 ous (jo en vaig posar un),
  • 250 ml de brou de pollastre,
  • el suc de dues llimones,
  • 80 gr de iogur grec (jo no el vaig utilitzar)
  • sal,
  • pebre i julivert

 

Bé, ja heu vist que vaig modificar força les quantitats. Al llibre ho presenten com un primer plat, més aviat com unes mandonguilles de porros amb carn que no pas al contrari, com de fet vaig fer jo. I el tema del tipus de carn…a les receptes de l´Ottolenghi mai hi trobareu porc, les mandonguilles sempre són de vedella i/o xai. Jo sempre, o quasibé sempre, barrejo la vedella amb el porc, queden més bones al meu entendre, i ho faré en totes les receptes dels dos llibres que tinc d´aquest fantàstic cuiner que no són vegetarians: el d´aquesta recepta, Jerusalén, i el “Simple”.

 

Com fer les Mandonguilles amb porros i llimona

Comencem fent els porros al vapor, uns quinze/vint minuts. Els reservem. En un bol juntem les carns, el pa ratllat, l´ou, sal, pebre i els porros picats. Deixem reposar-ho idealment uns trenta minuts, però si teniu pressa doncs aneu per feina i doneu forma a les mandonguilles.

Poseu oli en una cassola per fregir les mandonguilles, jo les passo primer per farina però, al llibre no ho fan. Fet aquest pas netejo la cassola, hi poso les mandonguilles i les cobreixo, no totalment però quasibé, amb brou de pollastre, suc de llimona (unes dues llimones) i un xic de sal. Tapem i deixem coure uns vint minuts (a la recepta posa trenta…). Si el liquid no està prou reduït retirem les mandonguilles i deixem que redueixi, sense cassola naturalment, fins adquirir la textura adequada. Queden francament espectaculars, i jo particularment les acompanyo d´arròs basmati (o rodó) integral. Super recomanable, un dia probaré de fer-les amb molt més porro i menys carn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *