Mongeta verda amb tofu i salsa chraimeh

Super alternativa a la tradicional mongeta tendra que amb l´afegit del tofu el converteix en un més que apanyat “plat únic” per sopar.

Ingredients:

400 gr de mongeta verda, 400 gr de tofu japonés

cilantre fresc, sal i pebre

Salsa: 6 dents d´all, pebre vermell picant, llavors d´alcaravea, comí en pols, concentrat de tomàquet, suc de llima

Feu les mongetes al vapor. Talleu el tofu a daus, el salpebreu i el saltegeu uns deu minuts. Per preparar la salsa lamineu els alls, els sofregiu amb dues culleradetes de pebre vermell picant, dues de comí, mitja de canyella i les llavors. Afegiu el concentrat de tomàquet, el suc de llima i un xic de sal. A la recepta original hi posen sucre, però crec que no cal. Mulleu amb aigua, uns 250 ml, i quan bulli ho deixeu coure fins que veieu que comença a espessir. Moment d´incorporar-hi els daus de tofu i la mongeta tendra, i quan hagi acabat d´espessir ho servim amb cilantre fresc per sobre.

Leave a Reply