Rap amb tomàquet macerat

La veritat és que, així d´entrada, pot semblar que aquesta recepta no és gran cosa. Res més lluny de la realitat, és una petita delicatessen que, això sí, té un petit detall que potser a alguns no els hi farà el pes: es prèn tèbia.

Ingredients:

una cua de rap d´entre 600 i 800 gr ja sense l´espina, una branca de farigola

3/4 de kilo de tomàquet de pera madur, un bon grapat de fulles d´alfàbrega

3 grans d´all, una fulla de llorer, un xic de bitxo, sal i pebre, oli d´oliva extra

 

Escaldem primer els tomàquet per treure millor la pell. Retirem també les llavors i els tallem a quadrets. Saltegem els alls i incorporem el tomàquet juntament amb la farigola, el llorer i el bitxo. Salpebrem i ho deixem coure a foc suau uns set minuts. Reservem. Un cop fred hi posem l´alfàbrega picada i dues cullerades d´oli d´oliva extra verge. Tapem i reservem. Fem els lloms de rap a la planxa, sal pebrats, i els reservem. Emplatem amb el rap a sobre del tomàquet un cop ja no sigui calent (es clar que sempre podeu escalfar el tomàquet i servir el rap acabat de fer…)

Deixa un comentari