Restaurant La Rectoria (Espinavessa)

Restaurant La Rectoria (Espinavessa)

La Rectoria és un magnífic restuarant, una joia coneguda per la gent de bon menjar de Girona, l´Empordà i el Pla de l´Estany que es troba en un petit poble anomenat Espinavessa. Zona tranquila, reposada, poble petit, íntim, on brilla amb llum pròpia un restaurant al qual hi vam arribar a anar dues vegades en una setmana, on vam gaudir d´una cuina esplèndida i atrevida, clàssica i de vanguarda.

A La Rectoria s´hi pot menjar un molt bon menú als migdies entre setmana per 15 euros i els caps de setmana per 25. També tenen una més que apreciable carta a la qual vam sucumbir les dues vegades que hi vam anar, així que us presentaré els primers/entrants dels dos dies, i els segons que vam escollir en les nostres visites. El postre és el mateix els dos dies, una petita gran meravella que ens va enamorar només veure-la…

El primer dia vam optar per una amanida de tomàquet i maduixes de bosc senzillament boníssima, on predominava per damunt de tot un respecte al producte sense embuts…

L´altra tria va ser una veritable revelació, que de fet vam tornar a demanar com a segon plat quan hi vam tornar: unes magnífiques vieres a la brasa amb raviolis de botifarra negra, una combinació decididament triomfadora!

El segon dia vam tornar a optar per una amanida on hi havíen maduixes però aquesta vegada amb l´enciam de l´hort fresquíssim i làmines de magret d´ànec com a principals protagonistes…

I el segon primer del dia 2 va ser un sorprenent gaspatxo (per no dir-li crema o sopa) de verdures amb porro escalivat i algues, una petita gran troballa…

Com a segons plats el primer dia vam ser força clàssics, tot i que l´execució d´un dels dos plats era més aviat moderna. O no, ja que com qualificarieu uns peus de porc sense feina (desossats) amb gambes de Roses i la seva salsa?

L´espatlla de xai, també desossada, cuita a baixa temperatura i acompanyada d´un milfulles de patata amb formatge sí que es pot considerar un clàssic en el producte però no en l´execució…tot i que avui en dia la cuina a baixa temperatura no es pot considerar una novetat. El resultat final va ser molt apreciable…

 

El segon dia ja us he dit que vam repetir del plat de vieires amb botifarra negra, i l´altre segon va ser un colomí rostit amb fruites, molt bo, delicadíssim, un xic minsa la ració però valia la pena igualment (tot i el seu elevat preu)

I el postre que vam menjar els dos dies va ser, de fet, el gran triomfador de les dues jornades, amb el permís de les vieires amb buti negra. El postre, a més a més, estava presentat d´una manera francament espectacular. Es tracta d´un postre de cítrics en diferents textures i formes: pomelo, taronja, llimona a l´aroma de bosc…i per crear aquesta aroma posaven en una capsa romaní, farigola i pi amb gel sec. Ho tapaven amb un vidre que tenia un forat per on s´hi posava aigua calenta, i a l´instant es produia per la reacció de l´aigua amb el gel una fumerada aromàtica senzillament deliciosa, espectacular sí o sí….

 

 

 

 

 

 

 

 

En fi, que hi tornarem segur!

www.restaurantlarectoria.com

C/La Font 15, Espinavessa

972 553 766

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *