Si alguna vegada passeu per Besalú, o esteu de vacances per la zona (Banyoles, etc) no us deixeu perdre l´oportunitat de fer-vos un homentage i dinar en aquest magnífic restaurant, on a més a més, si el temps acompanya, podreu optar a dinar en una magnífica terrassa amb una vista privilegiada al pont medieval, emblema de la ciutat. No estem davant d´un lloc revolucionari, estem davant d´un restaurant amb aires clàssics als seu plats però adaptacions més o menys modernes depenent del que tinguem entre mans. Cita obligada per als amants de la bona cuina.
La carta té de tot, uns bons entrants, amb amanides, foies i plats de pasta. Segons on predomina la carn i una petita sel.lecció de plats de peix acurada i encertada, mentre que per als postres hi ha també una mica de tot. A més a més hi ha menú per a nens, així que no hi ha excusa. No estem davant d´un restuarant amb menú de 10 euros precisament, però no us aixecaran la camisa!
Nosaltres van optar per començar amb partir-nos un plat de pasta i una amanida. La pasta eren uns magnífics raviolis de formatge “Tou dels til.lers” amb crema de carbassó que van desaparèixer ràpidament…
Els segons van ser majestuosos. Vam optar per una fantàstica cua de bou al vi del priorat i un toc de ratafia que estava molt ben guisada, al seu punt just, saborosa, potent, una delicia!
L´altre segon era una recepta tradicional, especialitat de la casa, una adaptació d´un plat medieval: conill a l´agredolç amb poma al forn, panses i pinyons absolutament espectacular, un dels millors plats d´aquest estil que he menjat mai, un plat que quan tornem a aquest restaurant (que ho farem, ho sé) serà difícil no demanar-lo de nou!
Tot això ho vam regar amb un excel.lent vi de la DO Empordà, un Terra Remota que val molt la pena!
I per als postres vam optar per dues mitges racions (ja estàvem força plens…): un original crumble amb nespres confitats i gelat de vainilla…
…i un sorbet de llimona únic, excepcional, 100% casolà, diria que és el millor sorbet (i subratllo la paraula “sorbet”) que he menjat mai. Així de clar, una delicia!
En fi, queda clar que és un lloc de visita obligada per als bons gourmets, gastrònoms i per a tothom a qui li agradi el bon menjar!
www.restaurantpontvell.com
c/ Pont Vell 24, Besalú
972 591 027
Reblogged this on Celler-Adocse.