Excel.lent sopa d´origen xilè, una mena d´escudella barrejada amb arròs i un necessari toc picant que farà les delícies de tots els “soperos” del món mundial!
Ingredients:
300 gr de vedella (per guisar, jarret o quelcom semblant)
100 gr de carbassa
1 patata
100 gr de mongeta verda
1 pastanaga
1 ceba
50 gr d´arròs
1 litre i mig de brou de carn
1 culleradera de pasta d´ají (opcional…podeu utilitzar qualsevol altre tipus de picant)
1 cullerada de comí mòlt (o culleradeta)
1 culleradeta d´orenga
1 cullerada de julivert picat
sal, pebre
Piqueu els ingredients petitets, i comenceu a daurar la ceba i la pastanaga uns deu minuts amb oli. Afegiu-hi la carn, el comí, les patates i el picant. Uns vuit minuts més tard mullem amb el brou, incorporem la carbassa i quan bulli hi tirem l´arròs. Deu minuts més tard hi posem la mongeta verda i deixem coure uns set minuts aprox. I ja està, potser millor que reposi uns minuts abans de servir-la. I està francament bona!