Fideus d´arròs i verdures

Més fideus. Els adoro, la veritat. I els nens també. Personalment, a més, els d´arròs són els meus preferits…Plat de la Xina.

Ingredients (2 px aprox):

140 gr de fideus d´arròs (els amples)

2/3 xalotes

un tros d´arrel fresca de gingebre o de galanga

1 trosset de lemon grass

100 gr de tirabecs

2 xilis petits, 1 dent d´all

200 gr d´albergínies (petites, si pot ser), 150 de pebrot vermell i 100 de shiitake

1 cullerada d´alfàbrega thai picada

x la salsa: 100 ml de fons de verdures, 2 cullerades de salsa de soja, 2 de salsa vegetariana d´ostres

 

Bé, senzill: bullim tot just tres o quatre minuts els fideus i els reservem, refredant-los de seguida. Tallem molt petites les xalotes, l´all, els xilis i el lemon grass. les albergínies, a daus o a rodanxes. El pebrot a tires. Els shiitake, si són frescos, doncs millor. I l´alfàbrega tall és brutal, anisada, perfumada i intensa, li dona un toc fantàstic al plat. Jo la trobo a Barcelona, al super oriental de Balmes amb Pelai. Bé, saltegem totes les coses, les juntem amb els fideus, hi tirem la salsa (espessada amb una mica de midó de blat dissolt en aigua si fa falta), unes voltes i llestos, plat super fàcil, bo, ràpid i saludable. Bingo!

IMG_1508

Deixa un comentari