Una fantàstica sorpresa. Fa temps que em mirava la recepta, dubtant, i quan per fí em vaig decidir el resultat va ser super, super bo!
Ingredients:
2 bulbs de fonoll, 150 gr de quinoa, 150 gr de favetes, 1 xili verd
25 gr de fulles de menta, 25 de cilantre, 25 d´anet, 40 gr de panses
2 llimes, sal i pebre negre, 75 ml d´oli d´oliva extra verge
3 cullerades de vinagre de poma, 1 culleradeta de comí en pols
Posem aigua a bullir per coure la quinoa. Tallem a rodelles els bulbs de fonoll i els fem a la planxa. Trigarem ben bé deu minuts, tan una cosa com l´altra. Piquem les herbes, fem una vinagreta i barregem tots els ingredients excepte les llimes, que primer les haurem de tallar a quarts i després treure´n la pell, picar la polpa i llavors sí, incorporar-la a l´amanida. A la recepta original les favetes en conserva de la meta són faves fresques o congelades, així que com vosaltres vulgueu. Quan sigui època de faves diria que val la pena utilizar-ne de fresques.