Una excel.lent manera de menjar col-i-flor, fins i tot a temperatura ambient barrejada amb cous-cous, quinoa o quelcom semblant, com si fós una amanida. Són idees extres, aquesta recepta en principi és per menjar calenta.
Ingredients:
1 col-i-flor, 1 ou dur
1 anxoves, 1 cullerada de tàperes
julivert, uns quants cogombrets
oli d´oliva extra verge, vinagre de vi blanc
Jo sóc partidari de fer sempre que sigui possible la verdura al vapor. Així que ja sabeu. I pel que fa a la salsa, dues opcions. La del llibre consisteix a triturar en un bol tota la resta d´ingredients i tot seguit emulsionar-ho amb l´oli i el vinagre…i la meva, amb una vinagreta (només oli i vinagre, ho sigui, la clàssica…tres parts d´oli per una de vinagre) per sobre de la col-i-flor, l´ou dur ratllat, les anxoves ben picades, així com el cogombrets, i les tàperes ben visibles. Boooníssim de les dues maneres…bé, n´hi ha una tercera: la salsa del llibre però amb part dels seus ingredients ben visibles.