Llobarro i carbassó especiat amb arròs aromatitzat

Això són tres receptes en una, o una de principal i dues de plats menors, o “d´acompanyant”, que casen perfectament…així que com que jo les vaig cuinar i menjar juntes doncs res millor que explicar-ho tal qual.

Ingredients:

1 llobarro, 1/2 culleradeta de: cardamom, canyella, gingebre, pebre blanc, curcuma, all (tot en pols, clar), 2 dents d´all, mantega, ratlladura i suc de dues llimones, suc d´una taronja, aigua, sal i pebre

1 carbassó gran (cogombre a la recepta original), 1 cullerada de grans de pebre de Sichuan, llavors de cilantre, 1 tros de gingebre fresc, 1 culleradeta de ratlladura de taronja, 1 xili verd (opcional), sal

100 gr d´arròs basmati integral, llavors de cardamom, pell de taronja, llima i llimona, sal

Començarem barrejant les espècies del llobarro amb una mica d´oli i untant les dues supremes, partides per la meitat (quatre en total). Ho reserem uns 20 minuts. Daurem l´all amb la mantega i ho mullem amb els sucs i la mica d´aigua, tot deixant-lo reduïr a fi de tenir una mena de salsa de cítrics.

L´arròs el farem amb el doble d´aigua que de gra, vaja, uns 200 ml. Les pells les poseu en fred juntament amb el cardamom i, quan bulli, afegiu l´arròs. Tapeu i deixeu coure a foc lent fins que s´evapori tota l´aigua.

I els carbassons doncs els tallarem a rodanxes i després a quarts. Saltegem i de seguida afegim el pebre de Sichuan matxacat al morter amb les llavors de cilantre, el ginger i el xili picadets i un xic de sal.

Finalment fem el peix al forn, poca estona, amb deu minuts n´hi haurà de sobres, fins i tot un xic menys

Leave a Reply