Veganes

Receptes veganes. Els plats de cuina vegans més bons fet amb carabassa, canelons o albergínies…

Alcuzcuz farfucha

Totes aquestes paraulotes són per definir un cuscus vegetal on l´element més destacat és una salsa picant molt bona…també la presència de fonoll, tot i que jo hi he posat la part blanca, el bulb, i una de les “gràcies” de la recepta es posar-hi molt fonoll fresc però només la part verda. En qualsevol cas jo us ho explico i hi poseu el que vulgueu!

Read More »Alcuzcuz farfucha

Textura de verdures

Aques plat és de fet un saltejat on et compliques una mica l´existència, ja ja, ja que gran part de les verdures s´han de coure parcialment al vapor per després donar-li el toc definitiu amb el wok, saltejant-les doncs. A més a més t´has de currar, si vols fer el plat tal qual me´l van ensenyar, una reducció d´un brou de pollastre millorat i sobretot, ja que és el toc que li dona el detall més memorable al plat, una tempura de fulles d´espinacs i d´api (brutals!). Jo, ja que tenia la pasta de tempura preparada (pot ser ja directament farina especial per fer-ne o la podeu fer vosaltres a casa), vaig “tempuritjar” un parell de les verdures que tenia a fi que quedés més especial el plat. I atenció al toc anisat de la reducció, fantàstic!

Read More »Textura de verdures

Sopa especiada de pastanaga

Això de “mora” ve perquè és una sopa amb inspiració marroquina o de gustos marroquins, una deliciosa combinació d´una bona crema de pastanaga, feta amb un bon brou però aromatitzada amb forces espècies i, important, amb l´afegit d´unes cullerades de suc de llimona i també de taronja que potser no la fan apta per a tots els paladars…però que per als atrevits o per als amants de la cuina més o menys “exòtica”, la marroquina per ser més concrets, és una festa absoluta!

Read More »Sopa especiada de pastanaga

Verdures agredolces al romaní

Recepta senzilla i amb un resultat sorprenent, tot i que a mí potser no em va quedar molt “agredolç”, potser perquè en no tenir prou suc de llimona hi vaig posar també suc de mandarina…i el resultat va ser molt bo, especial, super recomanable. A més a més es poden utilitzar les verdures que vosaltres vulgueu (potser les de “fulles” millor que no…), ja que de fet a la recepta es combinen les carxofes amb porros i jo ho vaig fer amb mongeta verda. Es una recepta turca.

Read More »Verdures agredolces al romaní