Crema de carbassa amb vieires, trompetes i mongeta

Una recepta super top, estrella, d´aquelles que es fan en dates assenyalades o amb convidats especials. Sense anar més lluny, jo la vaig fer la nit de cap d´any. Hi vaig afegir suc de taronja, que li dona un toc cítric molt especial, i tòfona ratllada. Molt top!

Ingredients:

800 gr de polpa de carbassa, 12 vieires, 50/75 gr de trompetes de la mort seques, 200 gr de mongeta verda, tòfona negra, una taronja de suc, sal i pebre, una ceba de figueres, brou de verdures (opcional), aigua mineral (opcional)

Les mides són aprox, ok? Daurem la carbassa amb la ceba i en cinc minuts la mullem bé amb aigua mineral bé amb brou de verdures. Uns 13 minuts i llestos, triturem amb el suc d´una taronja o, si teniu una de menjar, amb ella tota sencera (en cas que tingueu termomix). Mentrestant haurem posat a remullar les trompetes i haurem tallat molt finament les mongetes, que saltejarem amb poc oli. Tema vieires: podeu optar per comprar carn de vieira congelada, queda força bé i surt força bé de preu. Quan hagueu emplatat, després d´haver rectificat la crema amb sal i pebre, ratlleu una mica de tòfona negra per sobre. Deliciós!

Leave a Reply