Una recepta de crema de carbassa super top, estrella, d´aquelles que es fan en dates assenyalades o amb convidats especials. Sense anar més lluny, jo la vaig fer una nit de Cap d´Any. A més a més, és super nutritiva pels ingredients diversos que porta, molt sana. I podeu improvisar sobre la marxa, com jo, que hi vaig decidir afegir suc de taronja, li dona un toc cítric molt especial, i tòfona ratllada, que és el detall gourmet definitiu que fa festa de debò. Molt top!
Ingredients:
- 800 gr de carbassa,
- 12 vieires,
- 50/75 gr de trompetes de la mort seques,
- 200 gr de mongeta verda,
- tòfona negra,
- una taronja de suc,
- sal, pebre blanc o negre…i pebre de Jamaica
- una ceba de figueres,
- un gra d´all (opcional)
- brou de verdures o aigua mineral
Recepta pas a pas:
- Tallem la carbassa, tallada a daus més o menys iguals, la salpebrem (tant amb el pebre blanc com amb el de jamaica, definitiu quan cuinem aquesta meravellosa hortalisa) i la saltegem amb la ceba uns cinc minuts.
- Posem a hidratar les trompetes de la mort, a no ser que ens trobem en plena temporada quan feu aquesta recepta, cosa que pot ser força possible ja que carbassa i bolets coincideixen a les parades de productes de temporada. En aquest cas, netejarem els bolets i els reservarem.
- Mullem bé amb aigua mineral bé amb brou de verdures. La quantitat de líquid és una mica a ull, a cobrir que es diu, però també dependrà de si us agrada la crema més aviat espesseta o més aviat líquida. Jo, ho sento, no sóc ni d´una banda ni de l´altra, el que al a vegades em fa més dificil encertar-la. Amb uns deu o dotze minuts en tindreu prou.
- Triturem afegint-hi el suc d´una taronja o, si en teniu una de menjar, amb ella tota sencera (en cas que tingueu termomix…per cert, amb les cremes és on es nota i molt disposar d´aquest meravellós artilugi).
- Tallem les mongetes molt fines i les saltegem amb poc oli i un xic de res de sal.
- Saltegem els bolets amb un gra d´all…si us agrada. En podeu prescindir, no és decissiu.
- Finalment ens hem d´ocupar de les vieires: podeu optar per comprar carn de vieira congelada, queda força bé i surt força bé de preu, ja que entre altres coses no sempre podeu trobar viera fresca al mercat. Les marqueu a la planxa amb molt poc oli, just per evitar que s´enfanxin.
- Quan hagueu emplatat, després d´haver rectificat la crema amb sal i pebre, ratlleu una mica de tòfona negra per sobre de la crema de carbassa, les vieres, la mongeta tendra i els bolets. Deliciós!