El món de les cremes és quasibé infinit, i el de les de carbassa té també força joc, molt més del que pugui semblar. Darreramnent hi incorporo sovint taronja, ja sigui en forma de suc o fins i tot afegint-la a l´olla, o al pot de la termomix, ja que totes les cremes que faig actualment són en aquest artilugi. La cremositat que s´aconseguiex en el triturat és inigualable!

Ingredients:

1/2 kilo de carbassa, 2/3 pastanagues, una taronja, una ceba de figueres

1 gra d´all, 1/2 kilo de fredolics frescos, mitja magrana, brou de verdures (opcional)

sal, pebre, oli extra verge

 

Tan si ho feu amb la termomix com amb el mètode tradicional en una cassola primer heu de daurar les verdures, salpebrades,  amb un xic d´oli uns cinc minuts. Mulleu amb aigua mineral o brou de verdures (jo darrerament sempre utilitzo aigua mineral per preservar millor el gust de la carbassa i la pastanaga) i ho fem bullir o coure a la termo uns 13 minuts. Paral.lelament netejarem els bolets i els saltejarem amb el gra d´all, sal i pebre. Quan ho anem a triturar hi afegim la taronja…si ho feu amb turmix millor només el suc, si és amb la termo recomano que sigui sencera, el triturat és tan potent que no deixa rastre. Si us agraden ben fines, clar, si les preferiu més rústiques millor amb el mètode tradicional. Ho serviu amb uns grans de magrana que contrastarn molt bé amb les bolets. Una crema deliciosa.