Pensada per a fer-la amb pops petits però no popets….guanya molt feta el dia anterior, de fet quasi diria que és “obligat” cuinar-la un dia abans de menjar-se-la!
Ingredients (6 px):
1 kilo 200 grams de pops més aviat petits
1 kilo 200 grams de patates
2 cebes
6 tomàquets madurs
4 grans d´all
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 peça de xocolata d´uns 40 grams
2 gots d´anís sec
uns brins de safrà
40 grams d´ametlles torrades
sa, pebre, oli d´oliva
Rentem els pops i els posem en aigua freda fins que arranquin el bull. Posem en una cassola de terrissa (idealment…) els alls, els fregim i els retirem. Afegim la ceba ben fina i quan comenci a enrossir hi afegim els pops, fent-los coure breument. Tirem la farigola, el llorer, les patates pelades i tallades i el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a trossos. Tres minuts més tard hi afegim l´anís, ho salpebrem, tapem l´olla i deixem fer la xup xup. Una estona més tard hi tirem la picada feta amb els alls fregits, la xocolata, el safrà i les ametlles ajudant-nos d´una mica d´aigua. Tapem una altra vegada i acabem la cocció. Quanta estona? A ull, fins que veieu que les patates son cuites i el pop tovet…
Espectacular! (i si hi mengeu l´endemà encara millor)