Entrants

Receptes ràpides i senzilles per fer com a entrants

Gaspatxo de poma àcida

Hi ha unes quantes entrades en aquest llibre (el de les sopes, eh) que utilitzen la paraula “gaspatxo”, en unes ocasions però més encertadament que en d´altres. Aquesta en concret n´és una, de les bones. Vull dir que realment, o almenys per a un servidor, un “gaspatxo de poma àcida” seria una sopa freda on s´ha substituït el tomàquet per la poma. Correcte? sí, oi? Doncs d´això es tracta…

Read More »Gaspatxo de poma àcida

Gaspatxo d´alberginia amb cruixent

Amb aquesta recepta, una de les primeres que vaig fer d´aquest llibre (apartat sopes “fredes”), vaig adonar-me que les quantitats a posar no eren ni molt menys correctes. O com a mínim pel meu gust. Per exemple, si hagués seguit fil per randa les quantitats que posa al llibre el suposat gaspatxo d´albergínia hagués estat quelcom molt sòlid, o d´una textura que més aviat n´haguèssim pogut dir salmorejo. També el fet que li digui gaspatxo és més que censurable, seria molt més adequat “crema freda” o fins i tot “sopa”. En fi, que vaig reduïr els 6 iogurts inicials a dos i la quantitat d´aigua la vaig quasi triplicar, apart de convertir-la en brou de verdures. Crec que encara no he donat amb la consistència perfecta, la textura ideal, però sí penso que val la pena provar-ho i tornar-ho a intentar de nou. Us passo doncs les meves mides i a partir d´aquí que cadascú les adeqüi com vulgui.

Read More »Gaspatxo d´alberginia amb cruixent