Crema d´api amb encenalls de parmesà
Senzilla recepta, com una vichyssoise però substituint el porro per l´api. Molt diferent. I també molt bona!
Receptes de cuina vegetarianes. Receptes fàcils fetes amb verdures, ous i làctics, sense carn ni peix.
Senzilla recepta, com una vichyssoise però substituint el porro per l´api. Molt diferent. I també molt bona!
Una veritable revelació, i tan senzill com fer una tarta “tatin” de pomes…però substituint-les per carxofes. Si us fa mandra fer la massa n´hi ha de pre-cuites, així que poca excusa teniu si us agraden les carxofes. Això sí, afanyeu-vos que s´acaba la temporada!
Aquesta recepta de tortellinis casolans de carbassa la vaig apendre a fer fa molts anys al curs que vaig fer de pasta fresca a la Casa Elizalde. Em va obrir un món al qual no m´atrevia a entrar i ho va fer de la manera més senzilla i didàctica possible. Vaig flipar, sobretot, el dia dels tortellinis, i encara més perquè van ser de carbassa amb parmesà i amaretti bàsicament. El post, arreglat, és el que vaig publicar al 2013, més o menys, i hi hem afegit els links als vídeos que tenim sobre aquesta recepta al nostre canal de Youtube.
A vegades les receptes duen uns noms ben curiosos, com per exemple aquesta, una recepta d´uns ous al plat amb una base de patata tallada fina i unes carxofes amb salsa de tomàquet que si us agrada hauria de tenir un punt picant. Això sí, el dia que uns ous al plat em surtin amb el rovell cru o perfectament “sucable” faré una festa, je je, ja que tot i que vaig poder sucar una mica la cosa no va acabar de quedar com hagués volgut!
“Musaka vegetariana” o “ratatoille” o com vulgueu dir-ho. “Musaka” perquè el seu ingredient principal és l´albergínia, i aquí diguem que es substitueix la carn de xai pel carbassó i la beixamel pel mató. Molt bo, la veritat sigui dita!
Recepta potser més vàlida per a l´estiu que per a l´hivern, però bé, uns porros bullits i menjats a temperatura ambient amb un ou dur i una bona vinagreta sempre són una opció més que interessant, no?