IMG_2173

Albergínies farcides de carn

De la recepta original del llibre al que vaig acabar fent hi va un bon tros. L´aportació dels amics que eren amb nosaltres aquells dies va resultar clau per a una recepta de tota la vida que podeu fer de moltes maneres. Això sí, recomano que sempre siguin amb salsa de tomàquet, vaja, amb una bona bolonyesa.

Ingredients (6 px):

1 albergínia per persona

200 gr. de carn picada

formatge ratllat

1 llauna de tomàquet triturat (1 kilo de tomàquets madurs)

julivert

all

un raig de vi negre

comí en pols (opcional)

canyella  en pols (opcional)

oli, sal

Posem primer les albergínies al forn tallades per la meitat, fent uns quants senyals a cada meitat ja que així es couran millor. Entre vint i trenta minuts. Un altra manera de fer-les és bullir-les, també tallades per la meitat (horitzontalment). Quan estiguin fetes retireu gran part de la polpa per barrejar-la amb la salsa bolonyesa que portareu força estona fent-la…primer haureu sofregit la ceba, desprès la carn i finalment hi haureu posat el tomàquet, ja sigui triturat de llauna (natural, no fregit) o natural-natural, sense pell ni espines. No vaig controlar el temps que va estar fent-se, el millor és tastar-ho quan tingui “pinta” d´estar fet. Durant la cocció hi vaig afegir una mica de vi negre a suggerència del Damià i una mica de comí i de canyella en pols, idea naturalment del Matias. I sal i sucre.

Quan la bolonyesa estigui feta la barregeu amb la polpa de les alberginies i farciu les ídems buides amb aquesta fantàstica barreja. S´hi pot posar també julivert, ja sigui ara o durant la cocció. Finalment ho cobriu amb formatge ratllat i a gratinar.

En una paraula de cinc síl.labes: es-pec-ta-cu-lar!!!

A la recepta original no menciona la salsa de tomàquet ni el formatge ratllat. La barreja es fa amb la carn, un ou batut, dues cullerades de pa ratllat, 2 dents d´all picat i julivert. I es gratina al forn amb pa ratllat de nou. També ha de ser bo, però crec que és millor la versió que us he explicat. Salut!

IMG_2176

 

Una resposta a “Albergínies farcides de carn”

Deixa un comentari