Arròs de coco amb sambal i ocra

Aquest és un plat peculiar, ho reconec, sobretot pel gust i la textura de l´ocra…una mena de verdura que podeu trobar als llocs d´alimentació oriental. Per als curiosos, ideal!

Ingredients:

600 gr d´ocra

cilantre fresc, dues llimes

sambal (es pot comprar fet…o fer-lo: 5 xilis vermells frescos, 5 xilis vermells secs, 100 gr de xalotes, 1 dent d´all, 130 ml d´oli de girasol, 2 cullerades d´aigua, 1 cullerada d´aigua de “tamarindo”), una cullerada de sucre glass, 1/2 culleradeta de sal

arròs de coco (325 gr de basmati, 175 ml de llet de coco, 350 ml d´aigua, 1/2 culleradeta de sal, 6 rodelles fines de gingebre fresc, 6 fulles de llima kefir)

Començarem fent l´arròs, rentant-lo bé amb aigua freda i posant-lo en una cassola amb tots els ingredients esmentats. Quan bulli, baixar el foc i coure-ho a foc lent 12 minuts. Retirar-ho del foc i deixar que reposi 10 minuts més, tapat també.

Mentrestant haurem fet el sambal, triturant els ingredients en un vas excepte l´aigua de tamarindo, que la obtindreu de barrejar polpa amb aigua i colar-ho), triturar-ho si sofregir-ho entre cinc i deu minuts.

Les ocres es tallen per la base i es bullen uns pocs minuts, tres o quatre, amb aigua salada.

Ho serviu amb cilantre picat per sobre…curiós, com a mínim!

img_1537

Deixa un comentari