Mandonguiles de xai amb menta

Recepta amb aromes meditarranis i del nord de l´Africa, molt gustoses i que combinen de meravella amb la salsa de yougurt que se serveix com a acompanyament. Mai havia fet mandonguilles amb xai (bé, combinat amb carn magra de porc), no ho havia ni tan sols pensat, i és un bon recurs, diferent i molt bo!

Ingredients (4 px):

250 gr de xai picat (un tros de la cuixa és el millor)

250 de carn magra de porc

100 gr de pa de motlle  (no blanc)

1 ou

1 ceba gran

2 dents d´all

3 cullerades de menta picada

3 cullerades de julivert picat

llet

farina

oli, sal, pebre

x la salsa de iogurt: 2 iogurts grecs, 1/2 llimona (el suc), un dent d´all, oli extra verge, julivert picat, sal i pebre

Sofregim primer la ceba, ben petita, i mentrestant piquem ben petit el julivert i la menta. Posem en remull amb la llet la molla de pa i quan la ceba estigui ben feta  en un bol les dues carns, l´ou, les dents d´all (que hem sofregit amb la ceba), la molla de pa i les herbes. Mesclem bé els ingredients i els deixem reposar dues hores a la nevera. Mentrestant preparem la salsa de iogurt barrejant tots els ingredients (l´all tallat petit) i ho guardem també a la nevera un parell d´horetes.

Passat aquest temps anem fent les mandonguilles, les enfarinem i les fregim. Boníssimes!

0 thoughts on “Mandonguiles de xai amb menta”

Deixa un comentari