IMG_1344

Mandonguilles amb espaguetis

Podríem estar parlant del mític plat d´espaguetis amb mandonguilles que es veu a la primera part de “El Padrino”, pero no, no és tan “cool”. Segons l´autor estar inspirat en un plat d´una sèrie que es diu “Hora de aventuras…????…en fi, que el plat és senzill però a la vegada espectacular!

Ingredients:

Una llauna gran de tomàquet triturat

1 ceba grossa

3 dents d´all

unes quantes fulles d´alfàbrega

sal, sucre

mandonguilles: 250 gr de carn picada de porc i 250 de vedella, 2 dents d´all, pa sec i llet (o pa ratllat), 2 ous, sal i pebre, julivert, canyella en pols

350 gr d´espaguetis

 

Doncs bé, farem una bona salsa de tomàquet, que també podeu fer, evidentment, amb tomàquet fresc…Sofregim primer la ceba i els alls, i quan estigui tot ben potxat hi afegim el tomàquet. per cert, jo sempre poso tomàquet de “llauna” a la llista d´ingredients però millor fer-ho del que està envasat en vidre. Afegirem dues culleradetes de sal i dues de sucre i quan estigui quasi a punt hi afegirem les mandonguilles, no massa grosses si pot ser, que s´aniran fent dins de la mateixa salsa. Les mandonguilles les farem amb els ingredients que surten llistats i les deixarem reposar una estoneta abans de formar-les. I al mateix temps posarem aigua a bullir i courem la pasta al dente. Un plat espectacular, bo i senzill, clàssic, a reivindicar. Per cert, l´alfàbrega la piqueu i la poseu a la salsa de tomàquet abans de posar-hi les mandonguilles.

IMG_1344

Deixa un comentari