Pasta fullada amb crema pastissera i fruites

Uff, això és un curro, fàcil per a uns i difícil per als altres…Podeu comprar la pasta fullada (hojaldre) fet o fer-ho a casa, però a més a més tindreu la feina de fer la crema pastissera! En fi, jo ho explico tot (més o menys) i a veure quí s´atreveix a fer-ho…

Ingredients

Per a la pasta fullada: 200 gr de farina, 4 gr de sal, 60 gr de mantega, 100 ml d´aigua i 90 gr més de mantega

Crema pastissera: 250 ml de llet, un trosset de vaina de vainilla, 3 rovells, 50 gr de sucre, 15 gr de maizena, 20 gr de mantega

Fruites del temps (per exemple kiwis i maduixes)

 

Per fer la pasta fullada heu primer de desfer amb les mans els 60 gr de mantega en els 200 gr de farina amb sal. Tot seguit ho mulleu amb l´aigua, i aquesta massa l´haurem d´estirar i que quedi més o menys com un quadrat. A continuació treieu de la nevera els altres 90 gr de mantega i amb el corró l´aneu xafant fins que quedi quasi xafada del tot. La posem al mig de la massa estirada i ho envoliquem seguint les agulles del rellotge. Estirem la massa amb molt de compte que no se´ns trenqui i no surti la mantega per enlloc i que quedi com un rectangle. Fem un plec normal (primer d´esquerra a dreta i després de dreta a esquerra) i ho reservem a la nevera que reposi. En uns minuts, quan hagi ja agafat fred de nou, fem un plec doble (igual que l´altre però fins a la meitat, i després altra vegada). Com que no se si s´enten sempre podeu recórrer a algún llibre o buscar-ho mitjançant google…En fi, fem dos plecs dobles i ho reservem a la nevera.

Per fer la crema pastissera hem de fer bullir la llet amb la vaina oberta de vainilla mentre blanquegem els rovells amb el sucre (batre-ho fins que quedi d´un color blanquinós). Afegim la llet calenta a aquesta barreja i la maizena dissolta i ho posem al foc de nou en un cassó, removent amb les varilles sense parar fins que bulli. Llavors ho retirem del foc, batent constantment, i hi afegim la mantega. Seguim barrejant i quan tingui una bona textura ho reservem, filmat, a la nevera.

Per coure el milfulles l´estirem tot el que podem i si volem en fem dos rectangles més o menys iguals o tot junt. Pintem les vores, hi posem unes tires de massa a sobre, punxem la massa i ho reservem a la nevera trenta minuts. Després enfornem a 220 amb (per exemple) cigrons crus a sobre, o alguna cosa que pesi a sobre de tota la massa. Quan tingui un color daurat estarà cuit. Ho refredem, posem la crema pastissera i les fruites i ja ho tenim llest.

 

IMG_6688

0 thoughts on “Pasta fullada amb crema pastissera i fruites”

Deixa un comentari