Sopa de pinyana

Espectacular sopa de tardor-hivern, jo diria que directament hivernal, típica del Segrià, que apart d´estar boníssima és super complerta i, vaja, plat únic segur!

Ingredients (6px):

3 litres de brou de gallina

la carn de la gallina que quedi de fer el brou….o una mica més si voleu

jarret de vedella (uns 200 gr)

un os de pernil

carn picada de porc i de vedella (100 gr de cada) x fer unes pilotilles

una mica d´ou batut i de pa mullat amb llet

all i julivert

patates

2 pastanagues

1 ou dur

una ceba

un tros de col d´olla

llesques de pa torrat

formatge ratllat

El brou de gallina millor tenir-lo fet prèviament…o tenir en compte que necessiteu una hora entre que el prepareu i que estigui llest…En qualsevol cas que sigui un bon brou és bàsic. Començarem posant a bullir el brou en una cassola que després pugui anar al forn amb el jarret tallat a trossos i l´os de pernil. Si la gallina és crua,  vull dir si apart d´utilitzar la del brou en feu servir més, doncs ara és el moment de posar-la també. Ho deixeu coure a foc mitjà durant 45 minuts. Passat aquest temps hi afegiu les verdures i hortalises (patata, ceba, pastanaga, col) i deixeu coure durant mitja hora més.

pinyana1

Deu minuts més tard hi afegiu les mandonguilles que haureu fet amb la carn picada de porc i vedella, la molla de pa sucada amb llet i l´all i el julivert tallats molt fi i petit. Rectifiqueu de sal i pebre.

pinyana2

Seguidament poseu les torrades de pa amb el formatge ratllat i ho poseu a gratinar uns pocs minuts, fins que el formatge estigui desfet. Quan ho treus del forn  és espectacular…

pinyana3

I serviu. Una delícia absoluta…i això que jo, despistat de mi, vaig oblidar-me de posar patata i ceba…vaja, que potser no són estrictament necessàries ni una cosa ni l´altra però probablement encara milloren el resultat. Ho provaré la propera vegada que ho faci!

pinyana4

0 thoughts on “Sopa de pinyana”

Deixa un comentari