trioverdufeta

Trio de verdures amb formatge feta i llimona

Excel.lent, saludable i desengreixador plat, ideal per a un diumenge o dilluns al vespre després d´un cap de setmana llarg on menjar ha estat el que has fet principalment. Interpreto que les verdures es poden canviar, ja que no a tothom li agraden les bledes, però bé, he de dir que barrejar bledes i espinacs amb carxofes és una combinació sorprenent, i que si a més a més les cous poc, al “dente” (no crues, per favor), el resultat serà encara millor. Trobar autèntic formatge feta grec, com diu l´autor (ho qualifica d´imprescindible) en comptes d´utilitzar “guarrerias danesas o alemanas” pot ser ja una feina més difícil i és una mica reflexe del cert talibanisme que a vegades treu el cap per les receptes del seu llibre. Cap problema, jo vaig utlitzar una d´aquestes “guarrerias alemanas” que diu ell i bé, la veritat és que no em va passar res, tot i admetre que amb feta grec de veritat segur que està més bo. Per cert, algú sap on trobar-ne?

Ingredients (4px):

300 gr d´espinacs frescos

300 gr de bledes fresques

800 gr de carxofes fresques

150 gr de formatge feta grec

50 gr de pinyons

2 dents d´all

2 llimones

1/2 ceba tendra

8 cullerades d´oli extra verge

sal i pebre

Jo us explico la recepta tal i com la vaig fer…i després us faig cinc cèntims del que diu el llibre, ok? Per cert, que les quantitats…en fi…van ser totalment a ull, i potser per a dues persones era massa, tot i que l´Anna (la meva dona) s´ho va acabar menjant com a plat únic i jo quasi quasi…Jo vaig utilizar 5 carxofes i un manat de bledes i un altre d´espinacs…quan pesaven? uff, ni idea, però segurament més de 150 gr…i les carxofes…si que devien fer 400 (jo vaig fer la recepta x a dos).

En fi, preparo l´amaniment amb la ceba tendra tallada a juliana, un all tallat a trossos, el suc d´una llimona i oli d´oliva en abundancia. Ho matxaco una mica, només una mica, ho tapo i ho deixo reposar una hora ben bona. Després netejo bé les bledes i els espinacs (ja feia estona que els tenia fins d´aigua, però tenen molta terra i cal assegurar-se que no en queda gens) i acte seguit faig el mateix amb les carxofes (les vaig posant, tallades a quarts, en un bol amb aigua i farina). En un bol poso aigua x bullir les carxofes i en una altra olla, més gran, també poso aigua per a les bledes i espinacs. No les faré juntes però sí en el mateix recipient, al vapor. les bledes uns 4/5 minuts i els espinacs dos o tres…com a màxim. L´autor recomana 3 per a les bledes i 2 per als espinacs i probablement té raó, part de la gràcia és que les verdures no estigui molt cuites. Les carxofes es couen durant 8 minuts màxim. Amb les bledes i els espinacs primer elles i després ells, tot seguit, no cal posar-les en gel o aigua freda per tallar la cocció ja que després s´hauria de recalentar.

Quan tinc totes les verdures juntes hi poso formatge feta per sobre, pinyons que he passat per la paella per daurar-los lleugerament i coronant-ho l´amanimenta, o sigui, la ceba tendra i els alls marinats amb l´oli i la llimona. Queda molt bé, entra fàcil i és molt refrescant. Una gran idea!

0 respostes a “Trio de verdures amb formatge feta i llimona”

Deixa un comentari