Carn guisada amb vi negre (vedella a la “bourguignon)

Super bo…aquests guisats cada dia m´agraden més. Fa unes setmanes em vam fer un de semblant, bé, aquell havia de marinar 24 hores i aquest ha fet la xup xup dues hores llargues, els dos però amb el vi negre de gran protagonista. Queda la carn molt melosa, gens forta, fins i tot els crios la prenen sense cap problema…

Ingredients (4 px)

600 gr de vedella x estofar (conill, jarret…)

1 o 2 cebes

200 gr. de cansalada virada

1/2 litre de vi negre

2 cullerades de farina

pebre, sal, nou moscada

Posem l´oli a escalfar en una “cocotte” i hi tirem la cansalada virada i les cebes tallades ben petites. Quan està al punt ho retirem i en el mateix oli hi marquem la carn, i quan està tota daurada hi tirem les dues cullerades de farina. Remenem bé, hi tornem a posar la ceba i la cansalada, unes quantes voltes més i a poc a poc hi anem tirant el vi negre. Un vas d´aigua pot anar bé també. Pebre i nou moscada i a fer la xup xup, a foc mitjà-lent durant un mínim de dues hores, millor dues hores i mitja (jo només he fet dues hore si li mancava una mica més, per tan, directamnet feu dues hores i mitja i, si teniu prou vi, fins i tot tres). Anem remenant de tan en quan, i quedarà una carn delicisosa, melosa, gustosa amb una salsa boníssima. Es pot menjar tal quan o afegir-hi una mica de sal, i per acompanay doncs arròs blanc (com hem fet nosaltres) o puré de patates.

Hi ha una variant de la recepta que just abans de tirar-hi la farina hi afegeix una cullerada de concentrat de tomàquet. Vist el resultat sense tomàquet potser no cal, ara, també es cert que dolent no deu quedar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *