Murgh biryani (pollastre al curry amb arròs)

Jo diria que quan vaig fer un mini curset de cuina “oriental” aquesta recepta, o una variació, ja hi era. Em sona això del pollastre “biryani”…però era un xic diferent. S´ha d´anar en compte en aquesta recepta amb el punt de cocció de l´arròs, és molt fàcil que es passi…

Ingredients:

2 tasses d´arròs basmati, llorer, clau, cardamom, canyeta (per coure l´arròs aen deu tasses d´aigua)

750 gr de pollastre desossat sense pell

per al marinat del pollastre: xili en pols, gingebre, all, cúrcuma, 1 iogurt grec, suc de llimona, garam masala, coriandre en pols

coriandre i menta fresca

guarnició: 8 brins de safrà, llet calenta, aigua de roses, mantega

 

Primer tallem en trossos mitjans el pollastre i el marinem amb totes les espècies i altres ingredients. Normalment les mides serien una o dues cullerades de cada una, al vostre gust. deixar-ho uns tres quarts d´hora aprox.

Bullim les espècies que acompanyen l´arròs, les retirem i llavors hi afegim l´arròs, deixant-lo mig cru. O podeu fer-ho tot junt…

Daurem la ceba en una cassola i qauns igui rossa hi afegim el pollastre marinat. Quan la carn ja estigui mig feta hie scampem per sobre l´arròs, i ho deixem coure tapat fins que esigui juntament amb els ingredients de la guarnició (de llet amb un parell de cullerades es suficient).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *