Peix marinat amb salsa de llima

Malgrat el que pugui semblar, el peix d´aquesta recepta no és marina amb la salsa de llima. Sí que es marina amb llima, però la salsa es fa al final, i està super mega bo, molt caribeny, tot i que em vaig deixar de posar l´alfàbrega al final!

Ingredients:

4 supremes de peix blanc “amb cos”, vaja, llobarro, mero…

sal i pebre, oli i mantega

marinat: ratlladura i suc de dues llimes, 3 dents d´all xafats, 1 xili, vi blanc

salsa: crema de llet, 4 dents d´all, ratlladura d´una llima, suc de llima, un rovell d´ou, fulles d´alfàbrega

Les supremes de peix, que poden no ser supremes i ser senzillament 4 rondanxes, s´han de marinar aprox una hora ben bona a la nevera. Després, abans de coure-les amb oli i mantega, important secar-les curosament. La salsa la podeu deixar per quan comenceu a fer el peix: escalfar la crema de llet amb els alls laminats (jo els vaig saltejar abans) i la ratlladura de llima fins que agafi consistència de salsa, vaja, poca estona. Podeu posar-hi suc de llima o utilitzar, com jo, el propi suc de la marinada, i incorporar el rovell d´ou sense deixar de remenar i a foc lent. Jo tenia mero i va quedar de cine, la foto és horrible però us asseguro que val molt la pena. I amb alfàbrega segur que millora!.

Leave a Reply