Inagurat fa ja quatre anys, aquest apreciable restaurant de la preciosa localitat de Bellver, a la Cerdanya, s´està consolidant gràcies a una cuina directa, fresca i que parteix de la base d´un respecte escrupulós al producte, a les matèries primes, per presentar-nos uns plats de cuina de mercat boníssims!
Ca la Núria ofereix entre setmana un menú molt asequible i els caps de setmana el manté amb un preu lleugerament superior. Té, això sí, un bon nombre de plats amb suplement que poden fer pujar el menú més enllà dels 20 euros, però que en qualsevol cas paga també la pena apostar per ells.
Hi vam anar tres adults i dos nens (això sí, potser els 15 euros que demanen per un plat de pasta i un gelat potser són excessius…), i els adults vam triar una sopa de tomàquets amb gelat de parmesà on es notava que estàvem davant d´un tomàquet amb gust de tomàquet de veritat. Potser massa senzill, potser li faltava quelcom per arrodonir la sopa que, com he dit, mantenia davant de tot el gust pel tomàquet real…
La coca de carbassó i magret d´ànec no era del tot aconseguida, li faltava una mica d´arrodoniment del plat, li mancava la delicadesa necessària que trobo ha de tenir un plat d´aquestes característiques…
Els segons van estar en general molt millor que els primers. En el cas dels dos plats que sí entraven al menú “normal” destacaria l´hamburguesa amb formatge blau, una bona troballa…
El plat que tenia suplement dels segons (més discret aquesta vegada, tres euros) era una boníssima espatlla de xai cuinada durant dotze hores, cruixent i molt saborosa, amb una salsa d´albercoc espectacular. L´únic “però” seria que la racció era més que discreta, tot i que en el còmput global no em vaig quedar pas amb gana…
Els postres van ser també acertats, equilibrats i delicats. Un “pecat” de xocolata amb fruites…
…una mousse de mel i mató amb fruits secs…
…i una particular interpretación de la “pinya colada”
Tot això ho van regar amb un excel.lent vi de la DO Montsant, “Sileo”, d´Agustí Torelló Roca (no sabia que treballaven també en aquesta fantàstica zona).
Hi tornarem segur, i ja sabeu, a Bellver hi ha un petit restaurant que es vol fer gran, temps al temps. No hi ha carta sinó menús basats en productes de temporada, ara mateix aquests mateixos plats ja no hi eren, però sí alguns de molt semblants.
www.restaurantcalanuria.cat
C/La Batllia 61-63
973 510 938