Xai guisat amb pastanaga, naps i patates

Super “guisote”, saborós a més no poder, i molt interessant la presència del nap com a complement de les patates i la pastanaga, ens va agradar molt.

Ingredients (6 px):

2 espatlles de xai (tallades en 3 trossos cadascuna)

2 cebes

250 gr de pastanagues

750 gr de naps

400 gr de patates

1 vas gran de brou

1 vas de vi

clau, farigola, all

2 tomàquets ben madurs o una cullerada sopera de tomàquet concentrat

sal

He de dir que ho vaig fer en dues cassoles. No en tinc cap de tan gran i em va semblar que en cas que hi hagués entrat tot en una de sola no hagués pogut fer bé la xup xup.

Daurar els trossos de xai. Reservar-los. Saltejar la pastanaga tallada a dauets, tornar a posar els xai i afegir el vi (a la recepta no especifica si blanc o negre…jo vaig posar-ne de negre), el clau, la farigola, els dents d´all i el tomàquet concentrat. A priori s´ha de deixar així, a foc lent, durant 3/4 d´hora, sense tirar-hi encara el brou…cosa que jo vaig fer. I el resultat final no se´n va ressentir pas. Vaig utilitzar un “caldo oscuro”, o brou de carn, que tenia guardat al congelador des de feia temps. Imprescindible. Bé, passats els 3/4 d´hora hi poseu les patates i els naps i ho deixeu una horeta més. Total, unes dues hores i quart aprox. I el resultat és brutal!!!

Deixa un comentari