Lassanya de bolets i formatges

Una delicia de plat…contundent…d´aquells que després l´únic que t´entra és un sorbet de llimona. Clar que es pot alleugerir una mica, tot i que la recepta que presento és tal qual s´explica al llibre. Després ja us faig una suggerència per a que no sigui tan “bomba”!

Ingredients (6 px):

4 làmines de lassanya (si són grosses)

35 gr de ceps secs, uns 800 gr de bolets frescos (jo vaug posar-hi rossinyols, trompetes de la mort i camagrocs), un dent d´all

2 cullerades d´estragó picat, 4 de julivert, una mica de farigola, un ou

beixamel de formatge: 40 gr mantega, 40 farina, una xalota, 175 gr de gruyer o emmental ratllat, llet, part de l´aigua d´estovar els ceps

150 gr de feta, 250 gr de ricotta, 150 gr de fontina, 50 gr de parmesà ratllat

 

Posareu primer a estovar els ceps i començareu a poxar la xalota amb els 40 gr de mantega. Netegeu els bolets frescos i els saltegeu amb l´all i les herbes. reserveu. Afegiu la mantega a la cassola i feu un roux, tot seguit mulleu a parts més o menys iguals, a ull, amb llet i l´aigua dels ceps (colada). Quan tingueu la beixamel a punt la reserveu calenta. En un bol barregeu un ou, la ricotta, tres cullerades de la beixamel i el formatge feta. Ratlleu el formatge fontina. Bulliu les plaques de lassanya i mentrestant barregeu l´emmental (o gruyere) ratllat amb la beixamel. I quan tingueu la pasta cuita ja podeu començar a muntar la lassanya: una mica de beixamel, una placa de pasta, una capa de bolets, una de formatge fontina i una de la barreja de ricotta…una placa de pasta, etc. A mi, amb quatre plaques de lassanya en vaig tenir prou, tres pisos i llestos. Sis racions correctes, amb una amanida verda abans, i aneu més que sobrats, és molt contundent…potser massa i tot, malgrat estar absolutament espectacular. Ais, se m´oblidava, al final poseu la darrera placa de pasta, una miqueta més de beixamel i parmesà ratllat. Al forn uns deu minuts i després gratinador fins que estigui torradet. Jo, la propera vegada, prescindiré de la capa de ricotta…a veure com queda…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *