Plat combinat / Únic

El famós concepte de “plat únic”, tot en un plat

Cochinita pibil

Un dels “tacos” mexicans per excel.lència. Ideal per a un dinar/sopar amb uns quants amics, fàcil de preparar ha de però fer-se amb previsió, ja que és millor tenir la carn marinant-se durant unes dotze hores. Va quedar força bo, tot i que pel meu gust la carn estava massa feta. Potser no li calia tanta estona de forn o potser la temperatura havia de ser més baixa, tot i que jo vaig seguir fil per randa tot el que deia la recepta.

Read More »Cochinita pibil

Yakimeshi (arròs) amb pollastre per 4 Persones

Plat clàssic, clàssic. “Yakimeshi” vol dir (crec) “arròs fregit”, tot i que de fet l´arròs d´aquest plat és saltejat...amb verdures (porro, de fet), pollastre i ous. És a dir, arròs amb pollastre i verdures, a l’estil japonès. Ben senzill, ben bo, ràpid i fàcil de fer, amb la peculiaritat que ens van ensenyar a cuinar l´arròs “a la japonesa” i em va quedar força bé!

Read More »Yakimeshi (arròs) amb pollastre per 4 Persones

Teriyaki de tonyina i fideus soba verds

Deliciós. I, a sobre, em va quedar boníssim, modèstia apart. I per postres diré que els fideus de té verd són espectaculars, i saltejats amb “pok choy” (una verdura que us haureu trobat a molts saltejats orientals) encara més. Un plat fàcil i ràpid de preparar on la clau és la textura de la salsa teriyaki i, naturalment, una bona tonyina.

Read More »Teriyaki de tonyina i fideus soba verds

Cigrons amb espinacs i ou poché

Cigrons? Jo? Doncs sí tu, els vells tabus van caient…no tots, però uns quants sí. Primer van ser les llenties i ara els cigrons, en un plat ben clàssic, ben senzill i també ràpid de fer. Adverteixo però que no claudicaré amb el tercer legum per excel.lència, les mongetes seques i tots els seus derivats. Ni en conya. Tampoc amb els pèsols, tot i que mai se sap, potser algun dia…

Read More »Cigrons amb espinacs i ou poché

Llenties guisades amb salmó

Inagurem una nova tanda de receptes. Aquestes, com ja he explicat en un altre apartat del blog, són del fantàstic llibre “La comida de la familia”, del Ferran Adrià, on es fa un recull de 45 menús que menjaven els cuiners i de fet tot el personal del Bullí a la seva hora de dinar. Excel.lents fotografies, molt didàctic, super ben estructurat, una “petita” meravella!
La primera recepta va ser tota una revel.lació: sense ser cap fan de les llenties he de dir que és excel.lent, i molt fàcil

Read More »Llenties guisades amb salmó